Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsMAN ontvangt gold award van EcoVadis voor duurzame prestaties

MAN ontvangt gold award van EcoVadis voor duurzame prestaties

LEUSDEN – MAN Truck & Bus heeft opnieuw een gouden medaille gekregen van EcoVadis, een instantie op het gebied van duurzaamheidsreviews voor ondernemingen, voor zijn inspanningen en prestaties op het gebied van duurzaamheid. De fabrikant van trucks, bussen en bestelwagens behaalde een totaalscore van 73 punten en behoorde daarmee tot de vijf procent van best beoordeelde bedrijven van vorig jaar.

“We zijn erg blij dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid wederom zijn erkend. Uiteraard is de onderscheiding ook een stimulans voor ons om onze normen nog verder aan te scherpen en onze betrokkenheid in het gehele bedrijf te blijven vergroten. Duurzaam handelen is voor ons essentieel om ook in de toekomst succesvol te blijven en onze klanten te inspireren met onze producten”, verklaart Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus.

Van de vier kernthema’s milieu, arbeid & mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen, kreeg MAN op het onderdeel ‘milieu’ de hoogste duurzaamheidsscore (80 punten) in de EcoVadis-beoordeling toegekend. Daarbij boekte MAN de grootste verbetering op het gebied van ethiek. Op dit onderdeel steeg de score van 60 (2022) naar 70 punten. In de overkoepelende beoordeling verbeterde de onderneming zich van 72 (2022) naar 73 punten.

EcoVadis duurzaamheidsranglijst

EcoVadis is de wereldwijde standaard voor duurzaamheidsbeoordelingen van ondernemingen en heeft wereldwijd al meer dan 125.000 bedrijven beoordeeld. De evaluatie omvat 21 duurzaamheidscriteria op vier kernonderwerpen: milieu, arbeid & mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. De duurzaamheidsreviews van EcoVadis zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, zoals de tien principes van Global Compact van de VN, de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de GRI-norm (Global Reporting Initiative) en de ISO 26000-norm.

Duurzaamheid bij MAN

MAN heeft zichzelf ten doel gesteld om toonaangevende, duurzame vervoersoplossingen te ontwikkelen. Duurzaamheid is zodoende een kernelement met het oog op de sociale en ecologische verantwoordelijkheid van de onderneming en is een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie.

De duurzaamheidsstrategie van MAN Truck & Bus is gebaseerd op zes strategische actiedomeinen die in essentie overeenkomen met de ESG-vereisten van MAN als leverancier van toekomstgerichte transport- en mobiliteitsoplossingen: decarbonisatie, circulaire economie, sociale duurzaamheid, product-, service- en transportveiligheid en naleving, ethiek en integriteit.

De vooruitgang die MAN heeft geboekt op het gebied van milieu is ook te zien in het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsverslag over 2023. Zo wist de onderneming de uitstoot van broeikasgassen in zijn wereldwijde vestigingen met meer dan 50 procent te verminderen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Uitstoot in de Scheepvaart

Uitstoot in de zeevaart daalt niet

DEN HAAG - De uitstoot van stikstofoxides in de zeevaart is hoger dan verwacht ondanks strengere emissie-eisen voor nieuwe zeeschepen. Deze luchtvervuiling geeft gezondheidsproblemen...
×