Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 11:45 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsInternationale kritiek na dodelijke aanval bij Rafah

Internationale kritiek na dodelijke aanval bij Rafah

RAFAH – De dodelijke Israëlische aanval bij Rafah heeft geleid tot internationale kritiek. Golfstaat en bemiddelaar Qatar waarschuwt dat het voorval negatieve gevolgen kan hebben voor de onderhandelingen over een bestand in de Gazastrook.

De Palestijnse autoriteiten zeggen dat in het zuiden van Gaza zeker 40 doden zijn gevallen door een aanval bij een kamp met ontheemde mensen. Israël meldt een luchtaanval te hebben uitgevoerd op een locatie van Hamas en zegt berichten over burgerslachtoffers te onderzoeken.

De VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen reageerde geschokt op berichten over de aanval. De UNRWA zegt dat informatie naar buiten komt over grote aantallen slachtoffers, onder wie vrouwen en kinderen. “Gaza is de hel op aarde. Dat laten de beelden van gisterenavond nog eens zien”, aldus de organisatie.

Buurland Egypte spreekt over een “opzettelijk bombardement” van Israëlische troepen op tenten van vluchtelingen. Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken roept Israël op gehoor te geven aan een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) en de militaire operatie in Rafah te staken.

Saudi-Arabië riep de internationale gemeenschap op “meteen in te grijpen om een einde te maken aan de moordpartijen” waar het Israël verantwoordelijk voor houdt. Koeweit stelde dat de aanval wereldwijd de aandacht vestigt op “Israëlische oorlogsmisdrijven en genocide”.

De hoogste jurist van de Israëlische strijdkrachten noemde het incident “zeer ernstig” en zei dat een onderzoek nog loopt. Yifat Tomer Yerushalmi beloofde op een juridische conferentie dat grondig zal worden uitgezocht wat precies is gebeurd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagens op Nederlandse snelwegen [+video]

ROTTERDAM - TT-Experts, schade-experts in Transport en Logistiek, heeft momenteel twee grote ladingdiefstallen in onderzoek waarbij lading is gestolen uit rijdende vrachtwagens. In de nacht...
×