Clicky

maandag 17 juni 2024 - 18:42 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerNS verwacht hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn

NS verwacht hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn

UTRECHT – Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn. ProRail verwacht dat het nog zeker tot dinsdagochtend duurt voor de schade is hersteld.

Wanneer de treinen precies weer gaan rijden, is onduidelijk. De NS gaf eerder aan te verwachten dat de problemen tot iets na middernacht zouden duren, maar baseert zich voor die verwachting op informatie van ProRail.

Reizigers tussen Amersfoort en Apeldoorn kunnen onder meer omreizen via Zwolle en Deventer. Er rijden ook “zeer beperkt” bussen, meldt de NS.

Volgens ProRail zijn er door het defect twee treinen gestrand, een reizigers- en een goederentrein. De passagiers van de reizigerstrein zijn geëvacueerd en naar een volgend station gebracht.

Woensdag waren er op het traject Amersfoort-Apeldoorn ook problemen. Omgewaaide bomen op het spoor leidden toen de hele dag tot hinder.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Beoogd PVV-minister Madlener van Infrastructuur: mooi en realistisch akkoord

DEN HAAG - PVV-Kamerlid Barry Madlener, die waarschijnlijk in het kabinet-Schoof plaatsneemt als minister van Infrastructuur, vindt dat hij uitvoering gaat geven aan een...