Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 11:55 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSingapore Airlines kan claims van "acht cijfers" tegemoetzien

Singapore Airlines kan claims van “acht cijfers” tegemoetzien

SINGAPORE – Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij door hevige turbulentie werd getroffen. Vrijdag lagen nog 48 mensen in drie ziekenhuizen in Bangkok.

Passagiers met rug- en hersenletsel kunnen “gemakkelijk tot claims van zeven en soms acht cijfers” indienen, zegt Peter Neenan, een advocaat gespecialiseerd in luchtvaartgeschillen.

Sommige patiënten raakten verlamd en 22 patiënten worden behandeld voor rugletsel. Nog eens zes worden behandeld voor schedel- en hersentrauma. Een 73-jarige Brit overleed aan een vermoedelijke hartaanval.

Volgens het Verdrag van Montreal, dat de compensatie regelt voor internationale vluchten bij overlijden en letsel van passagiers na een ongeval, is Singapore Airlines aansprakelijk tot 170.000 dollar per persoon. Maar soms zijn de schadevergoedingen veel hoger. De hoogte van de compensatie kan alleen worden vastgesteld op basis van de uitkomst van een lopend onderzoek naar de vlucht. Dat jaren kan duren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagens op Nederlandse snelwegen [+video]

ROTTERDAM - TT-Experts, schade-experts in Transport en Logistiek, heeft momenteel twee grote ladingdiefstallen in onderzoek waarbij lading is gestolen uit rijdende vrachtwagens. In de nacht...
×