Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 03:58 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartQatar Airways Cargo vervoert opnieuw zes jonge leeuwen naar Afrika

Qatar Airways Cargo vervoert opnieuw zes jonge leeuwen naar Afrika

JOHANNESBURG – Qatar Airways Cargo heeft opnieuw Animal Defenders International geholpen door zes jonge leeuwen van de illegale dierenhandel naar het ADI Wildlife Sanctuary in Johannesburg te vervoeren. Bekend als de “Kuwait 6”, werden de mannetjes Muheeb, Saham, Shujaa, Saif, en de vrouwtjes Dhubiya en Aziza in beslag genomen of gered nadat ze waren achtergelaten in de dierentuin van Koeweit. Animal Defenders International (ADI) werd benaderd door de Koeweitse overheid om te helpen met de leeuwen, en ADI bood hen een thuis aan in hun 455 hectare grote reservaat in Zuid-Afrika.

Mark Drusch, Chief Officer Cargo bij Qatar Airways Cargo, zei: “We zijn trots om opnieuw ADI te ondersteunen, dit keer door deze zes prachtige leeuwen naar hun thuis in Afrika te brengen. Ons WeQare Rewild the Planet-initiatief is onze inzet om wilde dieren en bedreigde diersoorten gratis terug te brengen naar hun natuurlijke habitat. Het vergt veel inspanning en logistiek van ons team om het verplaatsen van zulke grote dieren te organiseren; van de logistiek op de luchthavens, het laden en lossen van de dieren uit het vliegtuig, tot het zorgen voor de juiste kooien en het welzijn van de dieren, maar het is iets waar we allemaal collectief erg trots en gepassioneerd over zijn.”

Jan Creamer, President van Animals Defenders International, voegde toe: “De Kuwait 6-leeuwen hebben hun hele leven nog voor zich en zullen hectaren ruimte hebben in het ADI Wildlife Sanctuary. We zijn dankbaar voor Qatar Airways Cargo en hun WeQare-programma dat ons opnieuw ondersteunt door de kosten van het luchttransport naar Afrika te dekken. We zijn ook zeer dankbaar voor de ADI-supporters die helpen om hun zorg te financieren.”

Alzahra Aljanabi, Senior Translator bij de Animal Welfare Department, Public Authority of Agricultural Affairs and Fish Resources in Koeweit: “We willen het ADI Wildlife Sanctuary bedanken voor hun steun en inspanningen om een beter habitat te bieden voor de zes leeuwen uit Koeweit. We zijn ook dankbaar voor Qatar Airways Cargo voor het genereus aanbieden van het luchttransport. Mensen onderschatten de risico’s van het houden van wilde dieren als huisdieren. Ze mogen dan prachtige wezens zijn, maar ze zijn ook roofdieren. We hebben meer bewustwording nodig om de handel in wilde dieren te bestrijden.”

Qatar Airways Cargo blijft zijn inzet voor dierenwelzijn bevestigen. De vrachtvervoerder opende onlangs zijn nieuwe ultramoderne Animal Centre en lanceerde opnieuw zijn Live-product, waarmee nieuwe normen worden gesteld voor het transport van levende dieren. Als toonaangevende vervoerder, met meer dan 550.000 vervoerde dieren in 2023, blijft de luchtvaartmaatschappij wereldwijd pleiten voor dierenwelzijn, waarbij de operaties respect hebben voor en positief bijdragen aan het welzijn van dieren.

Het WeQare-duurzaamheidsprogramma van Qatar Airways Cargo bestaat uit een reeks focushoofdstukken gebaseerd op vier kernpijlers: milieu, samenleving, economie en cultuur en is een bewuste inspanning om een positievere impact te creëren op de industrie en de wereld.

Chapter 2 – Rewild the Planet moedigt het behoud van ecologisch evenwicht aan door gratis transport aan te bieden aan organisaties die wilde dieren terugbrengen naar hun natuurlijke habitat.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Fietser komt om bij oversteken spoorwegovergang Roermond

ROERMOND - Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang...