Clicky

zondag 16 juni 2024 - 08:57 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTU Delft deelt samenwerking met Israël niet, zorgen om veiligheid

TU Delft deelt samenwerking met Israël niet, zorgen om veiligheid

DELFT – De Technische Universiteit in Delft wil de samenwerkingen met instellingen in Israël niet openbaar maken. “We hebben besloten om geen lijst te publiceren van samenwerkingen met één individueel land omdat we ons zorgen maken over de sociale veiligheid van betrokken wetenschappers en studenten”, laat de universiteit donderdag weten.

Volgens de TU is dat risico “niet ondenkbeeldig gezien de manier waarop de huidige maatschappelijke discussie woedt”.

Pro-Palestijnse studenten, docenten en anderen hebben de afgelopen tijd veel gedemonstreerd bij de universiteiten in Delft en andere steden. Ze willen dat de universiteiten de banden met Israëlische instituten verbreken, omdat die zouden bijdragen aan genocide in de Gazastrook. Voor de TU is het stoppen van de samenwerkingen geen optie: “Het beëindigen of bevriezen van alle contacten met onderwijsinstellingen van een land biedt geen oplossing. We vinden het van belang om in dialoog te blijven met studenten en collega’s uit conflictgebieden, omdat juist zij kunnen bijdragen aan verandering.”

Donderdagmiddag hebben demonstranten tenten opgezet bij de universiteitsbibliotheek, zo is te zien op de Instagrampagina Delft Encampment. Met dit kamp willen de actievoerende studenten hun eisen kracht bijzetten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...