Clicky

zondag 16 juni 2024 - 02:02 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPresident Biden wijst eenzijdige erkenning Palestina af

President Biden wijst eenzijdige erkenning Palestina af

WASHINGTON – President Joe Biden heeft herhaald dat de Verenigde Staten de eenzijdige erkenning van de staat Palestina afkeuren. Ierland, Noorwegen en Spanje hebben besloten Palestina te gaan erkennen.

Volgens Biden is erkenning alleen mogelijk via onderhandelingen over de tweestatenoplossing: een Palestijnse staat naast een Israëlische. Israëli’s en Palestijnen zouden daar een akkoord over moeten bereiken. Ierland heeft bij zijn aankondiging van de erkenning van Palestina beklemtoond dat het gaat om het Palestina dat in 1967 door Israël werd bezet.

De internationale gemeenschap dringt al decennia vergeefs aan op de teruggave van de in 1967 bezette gebieden inclusief Oost-Jeruzalem voor de vestiging van de staat Palestina.

De VS hebben in april nog een veto uitgesproken over een voorstel bij de Verenigde Naties om Palestina als staat volwaardig lid te maken van de VN. Die tellen 193 lidstaten waarvan er 143 Palestina als staat erkennen. Palestina is bij de volkerenorganisatie een ‘waarnemerstaat’ en stemt niet mee als lid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...