Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 13:58 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCampings Meerssen niet ontruimd, kampeerders zoeken het hogerop

Campings Meerssen niet ontruimd, kampeerders zoeken het hogerop

MEERSSEN – Twee campings in het Limburgse Meerssen worden zaterdag toch niet ontruimd, zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Kampeerders die op de lagere delen van de campings aan de Geul staan, verplaatsen zich met hun spullen naar hoger gelegen terrein.

Eerder meldde de veiligheidsregio dat alle gasten van de campings Geul & Bos en ‘t Geuldal zouden worden geëvacueerd om dreigende wateroverlast.

Het water in de Geul stijgt echter minder dan verwacht, zegt de woordvoerster, en daarom is besloten van ontruiming af te zien. Volgens haar is op de hoger gelegen delen van de campings voldoende ruimte om de mensen uit de lagere delen op te vangen.

Het water in de Geul staat hoog door zware regenval in België op vrijdag. Zaterdagochtend werden uit voorzorg de campings De Gele Annemoon en De Gronselenput in Etenaken, bij Wijlre, ontruimd. Rond 12.30 uur maakte de veiligheidsregio bekend dat het gebied waar de campings liggen veilig is en dat alle gasten terug kunnen keren.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×