Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:23 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerEerste vrachtwagens rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

Eerste vrachtwagens rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

GAZA-STAD – De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

De VS kondigden begin maart aan dat er een tijdelijke haven gebouwd zou worden. Die haven wordt gebruikt om hulpgoederen vanuit Cyprus over zee naar de Gazastrook te vervoeren. Dat gaat in een aantal stappen.

Vanaf een groot schip worden de spullen eerst op een drijvend platform een paar kilometer uit de kust overgeladen op vrachtwagens. Vervolgens worden die vrachtwagens met kleinere boten naar een drijvende weg gebracht. Over die weg rijden de vrachtwagens aan land, waar de hulpgoederen verder verspreid worden.

“Dit is een voortdurende, multinationale inspanning om extra steun te verlenen aan Palestijnse burgers in Gaza via een maritieme corridor die uitsluitend humanitair van aard is en hulpgoederen omvat die een aantal landen en humanitaire organisaties hebben gedoneerd”, meldt CENTCOM op X. Dat is het commando van de Amerikaanse krijgsmacht dat verantwoordelijk is voor de haven.

LEES OOK
Israëlische activisten blokkeren vrachtwagens met hulpgoederen op weg naar Gaza
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×