Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 13:21 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerEerste vrachtwagens rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

Eerste vrachtwagens rijden over Amerikaanse drijvende weg naar Gaza

GAZA-STAD – De eerste vrachtwagens met hulpgoederen zijn vrijdagochtend rond 09.00 (08.00 uur Nederlandse tijd) via de tijdelijke drijvende haven aangekomen in Gaza. De trucks hebben humanitaire hulpmiddelen aan boord, meldt de Amerikaanse krijgsmacht.

De VS kondigden begin maart aan dat er een tijdelijke haven gebouwd zou worden. Die haven wordt gebruikt om hulpgoederen vanuit Cyprus over zee naar de Gazastrook te vervoeren. Dat gaat in een aantal stappen.

Vanaf een groot schip worden de spullen eerst op een drijvend platform een paar kilometer uit de kust overgeladen op vrachtwagens. Vervolgens worden die vrachtwagens met kleinere boten naar een drijvende weg gebracht. Over die weg rijden de vrachtwagens aan land, waar de hulpgoederen verder verspreid worden.

“Dit is een voortdurende, multinationale inspanning om extra steun te verlenen aan Palestijnse burgers in Gaza via een maritieme corridor die uitsluitend humanitair van aard is en hulpgoederen omvat die een aantal landen en humanitaire organisaties hebben gedoneerd”, meldt CENTCOM op X. Dat is het commando van de Amerikaanse krijgsmacht dat verantwoordelijk is voor de haven.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×