Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 16:25 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerEurostar investeert in maximaal vijftig nieuwe treinen na sterke financiële resultaten

Eurostar investeert in maximaal vijftig nieuwe treinen na sterke financiële resultaten

AMSTERDAM – Na sterke financiële resultaten in 2023 en een succesvolle herfinanciering van schulden, bereidt Eurostar zich nu voor om te investeren in tot 50 nieuwe treinen als blik op de toekomst. Nu de vraag naar duurzaam reizen blijft groeien, zal deze mijlpaalinvestering zal ervoor zorgen dat er voldoende capaciteit is om de 30 miljoen jaarlijkse passagiers die Eurostar verwacht tegen 2030 te vervoeren en bereidt Eurostar voor op toekomstige groei.

In de toekomst, met de nieuwe vlootinvestering, zal Eurostar uiteindelijk tot 67 treinen hebben: zeventien e320’s en maximaal vijftig nieuwe treinen (een toename van 30 procent in vergelijking met de 51 treinen die Eurostar vandaag in dienst heeft). Terwijl de gedetailleerde ontwerpelementen nog moeten worden bevestigd, zullen de nieuwe treinen de standaard zetten voor klantenervaring en comfort. Het is de bedoeling dat de eerste nieuwe treinen in dienst zijn vanaf begin 2030.

Zowel klanten als personeel van Eurostar zullen betrokken worden bij het ontwerpproces en alle treinen zullen op de meest milieuvriendelijke manier worden gecreëerd. De nieuwe vloot zal een verbeterd energieverbruik moeten hebben ten opzichte van de huidige vloot.

Het nieuws komt na een succesvol jaar voor Eurostar. Vandaag kan het bedrijf melden dat de Eurostar Group in 2023 voor het eerst een omzet van meer dan €2 miljard heeft behaald en een EBITDA van €423 miljoen heeft bereikt. Dit succes was te danken aan een groei van de activiteiten van 2022 tot 2023, samen met een algehele toename in het aantal passagiers dat bijna 19 miljoen bereikte. Deze sterke prestaties in 2023 betekenen dat Eurostar nu vol vertrouwen kan investeren in haar toekomstige vloot.

Eurostar Group herfinancierde met succes haar bestaande schuld van €963,7 miljoen in april 20241. De totale schuld bedraagt nu €650 miljoen in de vorm van een vijfjarige Green Term Loan.

Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar, legt uit: “In ons dertigste jubileumjaar heeft Eurostar ambitieuze plannen uiteengezet om tegen 2030 maar liefst 30 miljoen passagiers te vervoeren en de ruggengraat te worden van duurzaam reizen in Europa. Slechts zeven maanden na de lancering van de nieuwe Eurostar zijn we goed op weg, waarbij we in 2023 records hebben gebroken op het gebied van passagiersaantallen en omzet.”

“Er is een enorme vraag naar onze diensten en we hebben grote Europese ambities. Investeren in maximaal 50 nieuwe treinen zorgt voor meer capaciteit en geeft klanten een vooruitstrevende beleving op het vlak van comfort, toegankelijkheid en duurzaamheid. Bij het ontwerp zal de klant voorop staan, zodat de unieke ervaring waar Eurostar bekend om staat tot ver in de toekomst behouden blijft.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...