Clicky

zondag 19 mei 2024 - 04:19 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBijna 63.000 ton vracht vervoerd via Brussels Airport in april

Bijna 63.000 ton vracht vervoerd via Brussels Airport in april

ZAVENTEM – In april verwelkomde Brussels Airport bijna 2 miljoen passagiers, een groei van 5,6 procent in vergelijking met april 2023. Dit was te danken aan een aantal nieuwe routes zoals Monastir door Nouvelair, Tétouan door Air Arabia en Krakau door Brussels Airlines. Brussels Airport verwelkomde ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines en Wideroe. De totale hoeveelheid getransporteerde vracht steeg met 2,9 procent tot bijna 63.000 ton.

Passagiers: +5,6 procent vergeleken met april 2023

In april verwelkomde Brussels Airport 1.957.165 passagiers, dat zijn er 5,6 procent meer dan in april 2023. De toevoeging van een tweede dagelijkse vlucht naar Newark door United Airlines en verschillende nieuwe routes hadden een positieve impact op de passagiersaantallen. Nouvelair vliegt voortaan van Brussels Airport naar Monastir (Tunesië), Air Arabia vliegt naar Tétouan (Marokko) en Brussels Airlines vliegt naar Krakau (Polen). In april verwelkomde Brussels Airport twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines dat 4 keer per week naar Singapore vliegt en Wideroe dat 2 keer per week naar Bergen (Noorwegen) vliegt.

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers bedroeg 11,6 procent, er was een toename van het aantal intercontinentale passagiers.

De tien belangrijkste landen in april waren Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Portugal, de Verenigde Staten, Marokko, Frankrijk, Zwitserland en Griekenland.

Vrachtvolumes: 2,9 procent hoger dan in april 2023

De totale vrachtvolumes via Brussels Airport zijn in april met 2,9 procent gestegen ten opzichte van april 2023 en komen uit op 62.715 ton. Ook de luchtvrachtvolumes stegen met 2,7 procent tot 53.143 ton.

Het volvrachtsegment kende een stijging van 1,5 procent, terwijl de vracht aan boord van passagiersvluchten met bijna 20 procent steeg, in lijn met de toenemende capaciteit op vlak van passagiersvluchten. De expressdiensten dalen met 5 procent, terwijl de getruckte vrachtvolumes met bijna 4 procent stegen.

De voornaamste invoerregio’s zijn Azië, met een sterke stijging ten opzichte van april 2023, door een toename op vlak van e-commerce, Afrika en Noord-Amerika. De voornaamste exportregio is opnieuw Azië, gevolgd door Afrika en Noord-Amerika.

Vliegbewegingen: stijging met 2 procent ten opzichte van april 2023

In april waren er 16.275 vliegbewegingen, een stijging van 2 procent ten opzichte van april 2023. Het aantal passagiersvluchten is met 2,2 procent toegenomen tegenover 2023. In april 2024 waren er gemiddelde 145 passagiers per vlucht, vijf passagiers meer dan vorig jaar. Het aantal cargovluchten daalde met bijna 3 procent, voornamelijk als gevolg van de daling van het aantal vluchten in het Integrator segment.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...