Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:33 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartMarine onderschept meer dan een ton cocaïne in Caribisch gebied

Marine onderschept meer dan een ton cocaïne in Caribisch gebied

WILLEMSTAD – Defensie in het Caribisch gebied laat maandag weten dat het Nederlandse stationsschip Zr.Ms. Groningen op 24 en 28 april twee drugstransporten heeft onderschept in het Caribisch gebied. Er zijn op twee boten vier verdachten aangehouden en er is in totaal 1072 kilo cocaïne gevonden.

In beide acties is samengewerkt met de Amerikaanse kustwacht. Beide snelle boten, zogenaamde go-fasts, werden ontdekt door een Amerikaans patrouillevliegtuig waarna Zr.Ms. Groningen in actie kwam.

Bij de eerste actie gaven de verdachten zich pas over na waarschuwingsschoten. Bij de tweede actie was dat niet nodig. De drugs zijn inmiddels vernietigd en de verdachten zullen in Amerika worden vervolgd.

Zr.Ms Groningen is sinds begin april 2024 weer actief in het Caribisch gebied. Het Nederlandse marineschip wordt onder meer ingezet voor counterdrugsoperaties in afwisselende samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en Kustwacht Caribisch Gebied.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...