Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 06:38 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVeel onwelwordingen bij marathon in Leiden

Veel onwelwordingen bij marathon in Leiden

LEIDEN – De hulpdiensten zijn gealarmeerd om “het hoge aantal onwelwordingen” bij de marathon van Leiden. Dat meldt de veiligheidsregio. De hulpdiensten zijn met de organisatie daarover in gesprek.

Hoeveel mensen onwel zijn geworden en hoe ernstig ze eraan toe zijn, is niet duidelijk. Zowel de organisatie als de veiligheidsregio is niet bereikbaar voor commentaar.

De afstand van 10 kilometer is zondagmiddag afgelast. Die zou rond 14.30 uur van start gaan. Het begin werd door de warme weersomstandigheden eerst met een uur uitgesteld en is daarna helemaal geschrapt, zo is ter plaatse medegedeeld. Bij het startpunt in het centrum van Leiden waren de deelnemers vooral teleurgesteld. Daar zijn verder geen ambulances aanwezig. Langs de route komen desondanks een aantal hardlopers voorbij met een 10 kilometer-startbewijs.

Hardlopers die nog bezig waren met de andere afstanden, is gevraagd te stoppen met hardlopen en te gaan wandelen, meldt de organisatie op de website. De hele marathon begon om 10.00 uur en de halve om 11.00 uur. “Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de 10 kilometer krijgt komende week van ons bericht”, staat in de verklaring.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...