Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:11 uur
HomeNiet gecategoriseerdPro-Palestijns protest laat duidelijke sporen achter in Amsterdam

Pro-Palestijns protest laat duidelijke sporen achter in Amsterdam

AMSTERDAM – In delen van de Amsterdamse binnenstad zijn donderdagochtend nog duidelijk de gevolgen zichtbaar van het pro-Palestijnse protest dat daar dinsdag en woensdag plaatsvond.

Een ANP-fotograaf ziet op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) stapels met stoeptegels en pallets liggen. Ook zijn veel muren en ramen op het terrein bespoten met teksten als “All eyes on Rafah” en “From the river to the sea”.

Het lijkt er wel op dat er minder losse spullen liggen dan woensdag, aldus de fotograaf, die verder laat weten dat het donderdagochtend vroeg nog rustig was op straat. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat weten dat herstelwerkzaamheden in de stad in principe zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Een deel van de door de betogers opgeworpen barricades belandde woensdag overigens in de gracht. Op beelden was in de avond te zien hoe een buurtbewoner met een groot net troep uit de gracht viste.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...