Clicky

maandag 20 mei 2024 - 01:16 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBiden: geen wapens meer voor Israël als aanval Rafah doorgaat

Biden: geen wapens meer voor Israël als aanval Rafah doorgaat

WASHINGTON – De Verenigde Staten leveren Israël geen wapens meer als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook. Dat zegt president Joe Biden woensdagavond (plaatselijke tijd) in een interview met CNN. Amerikaanse bommen veroorzaken er volgens hem burgerdoden.

Het is voor het eerst sinds 7 oktober – de aanval van Hamas op Israël – dat de Amerikaanse president bondgenoot Israël bedreigt met het stopzetten van wapenleveringen. Afgelopen week raakte al bekend dat de VS een levering van munitie aan Israël hadden stopgezet.

“Ik heb duidelijk gemaakt dat als ze Rafah binnenvallen – dat is nog niet gebeurd – als ze Rafah binnenvallen, ik niet de wapens lever die historisch zijn gebruikt om Rafah aan te pakken, om de steden aan te pakken, de wapens die dat probleem aanpakken”, zei Biden. Al dagenlang gebeuren zware Israëlische bombardementen op Rafah.

Bommen geleverd door de VS hebben burgerdoden veroorzaakt in de Gazastrook, aldus Biden. “Er zijn burgers gedood in Gaza als gevolg van die bommen en andere manieren waarop ze bevolkingscentra aanvallen”, zei Biden tegen CNN, verwijzend naar de wapenlevering die eerder al werd tegengehouden.

De aankondiging is een belangrijk keerpunt in de oorlog van Israël tegen Hamas.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...