Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:33 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos

Rector UvA: gesprekken met demonstranten nog vruchteloos

AMSTERDAM – Het overleg tussen het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de pro-Palestijnse demonstranten die het Binnengasthuisterrein bezetten heeft nog geen concrete afspraken opgeleverd. Dat zegt rector magnificus van de UvA Peter-Paul Verbeek tegen stadszender AT5. Volgens Verbeek heeft het bestuur ruim een uur gepraat met de actievoerders en gaan de gesprekken om 16.00 uur verder.

De demonstranten willen dat de universiteit alle banden met Israëlische instituten verbreekt. Sinds dinsdagavond blokkeren zij het terrein in het centrum van Amsterdam. Een deel van hen heeft daar ook de nacht doorgebracht.

Maandagavond was er ook een demonstratie op de Roeterseilandcampus van de UvA. Dat protestkamp werd door de politie ontruimd.

“Ik ben heel blij dat we in gesprek zijn”, stelt Verbeek tegenover AT5. “We begrijpen heel goed dat de situatie in Gaza hen heel erg raakt, dat doet het ons ook.” Volgens de rector hebben de demonstranten een aantal eisen ingediend bij het universiteitsbestuur. “Daar hebben we rustig over zitten praten, maar we zijn er nog niet uit.” Volgens hem komt dat doordat het tijd vergt “om onderling goed na te denken over die vragen”.

Verbeek deed volgens AT5 geen uitspraken over een mogelijke aangifte van de UvA tegen de demonstranten op het Binnengasthuisterrein. De demonstratie op het Roeterseiland werd in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd, nadat de UvA aangifte van erfvredebreuk had gedaan.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...