Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 16:32 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartBoeing-vrachtvliegtuig van Fedex maakt noodlanding in Istanbul

Boeing-vrachtvliegtuig van Fedex maakt noodlanding in Istanbul [+video]

ISTANBUL – Een Boeing-vrachtvliegtuig van pakketbezorger FedEx heeft woensdagochtend een noodlanding gemaakt op Istanbul Airport door een probleem met het landingsgestel. Het voorste deel functioneerde niet.

Volgens het Turkse transportministerie was er een hydraulisch probleem met het landingsgestel van de Boeing 767 die uit Parijs kwam. Het FedEx-toestel had de luchthaven geïnformeerd over het mankement en moest landen zonder dat het voorwiel was uitgeklapt. Daarbij gleed de voorkant van het vliegtuig een flink stuk over de grond en waren vonken te zien voor het tot stilstand kwam.

Op beelden van de Turkse staatszender TRT is te zien dat de brandweer kwam aangesneld om hulp te bieden. De bemanning van het vliegtuig bleef ongedeerd.

Technische mankementen

De landingsbaan waar het toestel landde, werd tijdelijk gesloten. De Turkse autoriteiten doen nu onderzoek naar de zaak. Boeing verwees bij vragen van de media naar FedEx. De pakketbezorger zei mee te werken met de onderzoekende autoriteiten.

Meerdere toestellen van Boeing kampen de laatste tijd met technische mankementen. Het bedrijf is nu onderwerp van onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten door zorgen over kwaliteitsproblemen in fabrieken. Deze week werd nog bekend dat toezichthouder FAA een nieuw onderzoek naar Boeing gaat doen, omdat bepaalde controles bij de 787 Dreamliner niet werden uitgevoerd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...