Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:21 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

VN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

GENEVE – De Verenigde Naties mogen van de Israëlische autoriteiten de Gazastrook niet meer binnengaan via de grensovergang bij Rafah. Een woordvoerder van VN-hulporganisatie OCHA heeft dat gezegd nadat de grensovergang onder Israëlische controle was gekomen.

“We hebben momenteel geen fysieke aanwezigheid bij de grensovergang van Rafah, omdat COGAT ons de toegang tot dit gebied heeft ontzegd,” aldus OCHA-woordvoerder Jens Laerke.

COGAT is de Israëlische instantie die toezicht houdt op de leveringen aan de Palestijnse gebieden. De meeste humanitaire hulp voor Gaza wordt geleverd via Rafah.

De op een na belangrijkste grensovergang is Kerem Shalom, tussen Gaza en Israël, en die is al sinds zondag dicht. Laerke waarschuwt dat de sluitingen grote gevolgen kunnen hebben. De Gazastrook heeft volgens hem nog maar een dagvoorraad aan brandstof. Als de levering van brandstof voor langere tijd wordt tegengehouden, zou dat het einde van de hulpoperatie in Gaza kunnen betekenen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...