Clicky

maandag 27 mei 2024 - 20:10 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPoetin beëdigd voor vijfde termijn als president van Rusland

Poetin beëdigd voor vijfde termijn als president van Rusland

MOSKOU – Vladimir Poetin is voor de vijfde keer beëdigd als president van Rusland. Hij is daarmee begonnen aan een nieuwe termijn van zes jaar. Hij zei in een korte toespraak dat zijn land nu een ingewikkelde tijd doormaakt. “We zullen deze moeilijke periode met waardigheid doorkomen en er nog sterker uitkomen.”

“We zijn een verenigde en grootse natie en gezamenlijk kunnen we alle obstakels overwinnen, alles wat we gepland hebben bereiken en wij zullen gezamenlijk overwinnen”, zei de president ten overstaan van duizenden aanwezigen in een paleis in het Kremlin. De beëdiging ging ook gepaard met een militair defilé en een gebed en inzegening met patriarch Kirill van de Russisch-orthodoxe kerk.

De plechtigheid werd geboycot door een groot aantal Europese landen en de Verenigde Staten vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook namens Nederland was er niemand aanwezig. Frankrijk heeft wel de ambassadeur gestuurd.

Poetin won de verkiezingen met een ruime meerderheid. Een serieuze tegenkandidaat was er niet, ook omdat oppositie onmogelijk was gemaakt. Poetin omschreef zijn presidentschap als een “heilige plicht”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS