Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 15:05 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRusland kondigt tests aan met tactische nucleaire wapens

Rusland kondigt tests aan met tactische nucleaire wapens

MOSKOU – Rusland heeft aangekondigd oefeningen te zullen doen met tactische nucleaire wapens. Het ministerie van Defensie zegt dat het daarmee het Westen wil afschrikken.

“Tijdens de oefening zal een reeks maatregelen worden genomen om de voorbereiding en het gebruik van niet-strategische kernwapens te oefenen”, staat in een verklaring.

Het is niet duidelijk of de bommen ook daadwerkelijk tot ontploffing zullen worden gebracht. De laatste Russische nucleaire tests waren in 1990, ten tijde van de Sovjet-Unie.

Het ministerie van Defensie zegt dat de oefening is bedoeld om de territoriale integriteit en soevereiniteit te garanderen. Het zou een antwoord zijn op “provocatieve statements en bedreigingen tegen Rusland van bepaalde westerse functionarissen”.

Tactische nucleaire wapens zijn bommen die bedoeld zijn voor militaire doelen. Het zijn geen bommen waarmee grote steden totaal vernietigd kunnen worden. Rusland heeft naar schatting zo’n 2000 tactische kernkoppen, waarvan een deel in Belarus staat gestationeerd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...