Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:48 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAxios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

WASHINGTON – De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

Het is niet duidelijk waarom de regering van president Joe Biden de munitie tegenhield, maar de actie is in Israël met bezorgdheid ontvangen. Biden spreekt zich steeds kritischer uit over het Israëlische oorlogsbeleid in de Gazastrook en is bijvoorbeeld tegen een grootschalige aanval op de stad Rafah.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu blijft volhouden dat die sowieso zal plaatsvinden. De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris wilde niet uitsluiten dat er consequenties aan zo’n aanval zouden zitten.

In Rafah zitten zo’n 1,5 miljoen Palestijnen, van wie een groot deel gevlucht is voor het geweld uit het noorden van Gaza. Netanyahu zegt dat er ook Hamasstrijders in Rafah zitten en dat Israëlische troepen dus de stad binnen moeten gaan. De VS, Israëls belangrijkste bondgenoot, zijn bang dat er veel burgers worden gedood bij zo’n operatie. Netanyahu suggereerde afgelopen week dat hij de aanval desnoods wil doorzetten zonder Amerikaanse steun.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...