Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:06 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL – Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. “We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar”, voorziet een woordvoerder.

De luchthaven verwacht tijdens de meivakantie dagelijks gemiddeld zo’n 70.000 vertrekkende reizigers, met mogelijk een uitschieter naar 80.000 reizigers per dag. En daar komen dan ook nog de overstappende en aankomende reizigers bij, verduidelijkt de zegsman.

“In totaal verwachten we bijvoorbeeld vandaag ruim 190.000 passagiers. Met ook bijna 70.000 aankomende reizigers en zo’n 60.000 overstappers.” Reizigers die terugkomen en hun paspoort moeten laten zien, kunnen in wat langere rijen terechtkomen, zegt de woordvoerder.

Eerder zei Schiphol dat deze meivakantie naar verwachting 10 procent drukker zou worden vergeleken met vorig jaar. Personeelstekorten op de luchthaven bij onder meer de beveiliging zorgden twee jaar geleden voor lange rijen tijdens vakantieperiodes. Financieel topman Robert Carsouw zei in februari dat de luchthaven veel beveiligers had aangenomen om nieuwe chaos zoals in de zomer van 2022 te voorkomen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...