Clicky

vrijdag 17 mei 2024 - 06:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerOegema Transport uit Surhuisterveen bestaat 75 jaar

Oegema Transport uit Surhuisterveen bestaat 75 jaar

SURHUISTERVEEN – 75 jaar geleden begon op 2 mei 1949 grondlegger Pieter Oegema met zijn eerste vrachtwagen transporten uit te voeren voor de AVEK beddenfabriek uit Surhuisterveen. Met hard werken legde Pieter daarmee de basis voor het huidige transportbedrijf Oegema.

In 1967 stopte hij met werken nadat zijn zonen Tamme en Gerben het bedrijf voortzetten als Gebr. Oegema. Naast het werk voor AVEK zetten de broers in op verdere groei en richten zich ook op het internationale vervoer van, vooral, geconditioneerde lading. De wagens kwamen in voormalige Oostbloklanden als Hongarije ,Polen en Roemenië, maar reden ook naar Italië, Portugal, Scandinavië, Spanje ( Canarische Eilanden), Verenigd Koninkrijk en Turkije.

In 1994 nam de huidige eigenaar, Pieter Germ Oegema, samen met zijn vader Germ Oegema de aandelen van Tamme Oegema over. Het koelvervoer werd in 2003 beëindigd en Oegema Transport ging zich toeleggen op nationaal transport en distributie.

Tot op de dag van vandaag verzorgt Oegema Transport voor de AVEK fabriek de distributie van boxsprings, matrassen en spiraal bodems naar winkeliers en andere afnemers in met name de Benelux. Dit doen zij nu al 75 jaar en daar zijn ze dan ook ‘grutsk’ (Fries voor trots) op.

Daarnaast doet Oegema Transport sinds 1965 voor AVEK International (schuimfabriek) het vervoer van polyether, waarvoor speciaal ontworpen trailers worden ingezet. Deze zogenaamde persopleggers kunnen de kunststoffen vanwege hun omvang en gewicht samenpersen van 240m3 naar 60m3. Duurzaam transport in optima forma!

Als een (h)echt familiebedrijf zal Oegema Transport deze feestelijke gelegenheid samen met het personeel en partners in besloten kring gaan vieren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS