Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:51 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsElon Musk doekt vrijwel gehele Supercharger-laadpalendivisie op

Elon Musk doekt vrijwel gehele Supercharger-laadpalendivisie op

AUSTIN – Elon Musk doekt bijna de gehele Supercharger-laadpalendivisie van zijn autoconcern Tesla op. Circa vijfhonderd medewerkers verliezen hun baan. Ook Supercharger-directeur Rebecca Tinucci moet opstappen. Dit meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met ingewijden. Ook andere media zijn met het bericht gekomen.

De Tesla-supercharger was oorspronkelijk alleen bedoeld voor Tesla-voertuigen, maar sinds twee jaar kunnen ook elektrische auto’s van andere fabrikanten gebruikmaken van het snellaadstation. De afgelopen jaren heeft Tesla een uitgebreid netwerk van de stations opgebouwd. Het schrappen van de banen heeft bij andere autofabrikanten verbazing gewekt.

Eerder deze maand kondigde Tesla al aan dit jaar 10 procent van alle banen, omgerekend 14.000 werknemers, te zullen schrappen.

Het vertrek van Tinucci komt voor veel werknemers als een verrassing. Als een van Tesla’s hoogste vrouwelijke leidinggevenden sprak ze vorig jaar nog op de investeerdersdag van Tesla. Ze reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Diverse Amerikaanse media citeren uit een gelekte mail die Musk maandagavond zou hebben verstuurd waarin hij alle leidinggevenden bij Supercharger op de hoogte brengt van de maatregelen. “Hopelijk maken deze acties duidelijk dat we absoluut keihard moeten zijn op het gebied van personeelsvermindering en kostenreductie”, schrijft Musk. “Hoewel sommige leidinggevenden dit serieus nemen, doen de meesten dat nog niet.”

LEES OOK
Stakingsacties tegen Tesla breiden zich uit naar Denemarken
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×