Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:16 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie New York arresteert pro-Palestijnse Columbia-studenten

Politie New York arresteert pro-Palestijnse Columbia-studenten

NEW YORK – Honderden gehelmde politieagenten zijn dinsdag de campus van Columbia University in het hart van New York binnen gemarcheerd om een ​​gebouw te ontruimen dat werd bezet door pro-Palestijnse studentendemonstranten. Dat melden diverse Amerikaanse media.

De politie klom Hamilton Hall binnen via een raam op de eerste verdieping dat ze bereikten vanuit een vrachtwagen met een ladder. Op beelden was te zien hoe later op de avond geboeide studenten het gebouw uit werden geleid en in politiebusjes werden afgevoerd.

De zaal was dinsdag bij zonsopgang bezet door demonstranten uit protest tegen het almaar stijgende dodental onder Palestijnen door Israëls aanvallen op de Gazastrook. Ze eisen van het universiteitsbestuur dat Columbia alle financiële belangen afstoot die verband houden met Israël.

Demonstranten niet van de universiteit

In een brief aan de politie van New York (NYPD) zei Columbia-rector Minouche Shafik dat de bezetting van het schoolgebouw werd geleid door “individuen die niet bij de universiteit zijn aangesloten”, wat de studenten tegenspreken. In de brief verzocht Shafik de NYPD om “alle individuen uit Hamilton Hall te verwijderen”

Ook vroeg Shafik de politie om in ieder geval tot 17 mei op de campus te blijven, “om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe kampementen worden opgericht”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...