Clicky

maandag 27 mei 2024 - 21:58 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsJongen (14) overleden na steekpartij in Londen

Jongen (14) overleden na steekpartij in Londen

LONDEN – Een 14-jarige jongen is omgekomen bij een steekpartij in het noordoosten van Londen. Vier gewonden liggen in het ziekenhuis, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar. Agenten hebben een man met een zwaard aangehouden.

Een politiefunctionaris verklaarde tijdens een persconferentie dat de jongen naar het ziekenhuis was gebracht en daar korte tijd later overleed. De andere slachtoffers zijn twee burgers en twee agenten die afkwamen op een melding over het incident in de buitenwijk Hainault. De agenten hebben “aanzienlijke verwondingen” en moeten geopereerd worden.

Het motief van de 36-jarige verdachte is nog niet bekend. De politie denkt niet dat er sprake is van terrorisme of een gerichte aanval. Ook wordt niet gezocht naar andere verdachten. Het onderzoek naar de steekpartij bevindt zich nog in een beginfase, aldus de politiefunctionaris. Het incident was dinsdag iets voor 07.00 uur. De verdachte zou met een auto op een woning zijn ingereden en daarna mensen hebben aangevallen.

Agenten konden de verdachte aanhouden door hem te taseren. De arrestatie vond 22 minuten na de eerste melding bij de politie plaats, vertelde de politiefunctionaris tijdens de persconferentie. Hij weigerde antwoord te geven op de vraag of de man al eens eerder is gearresteerd.

Premier Rishi Sunak omschrijft het geweld als “schokkend”. “Mijn gedachten zijn bij de betrokkenen en hun families”, schrijft hij op X. “Dergelijk geweld hoort niet thuis op onze straten.” Binnenlandminister James Cleverly heeft op hetzelfde platform zijn medeleven aan alle betrokkenen betuigd en noemt het overlijden van de jongen “hartverscheurend”.

Burgemeester Sadiq Khan van Londen laat in een verklaring weten “kapot te zijn” van de gebeurtenissen van dinsdagochtend. Een verslaggever van Sky News omschrijft het gebied waar de steekpartij plaatsvond als een woongebied en “relatief veilig”.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS