Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:35 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsFlitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

Flitsbezorger Getir kondigt vertrek uit Nederland aan

AMSTERDAM -Flitsbezorger Getir heeft aangekondigd uit Nederland te vertrekken. Ook gaat het bedrijf het weg uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met het vertrek van Getir zal ook haar merk Gorillas uit Europa verdwijnen.

Tijdens de coronapandemie groeiden flitsbezorgers van boodschappen nog sterk. Maar die markt is inmiddels sterk afgekoeld door de onzekere economie en inflatie, waardoor consumenten minder snel geld uitgeven. Ook is er felle concurrentie op de markt voor boodschappenbezorging.

In augustus vorig jaar maakte Getir nog bekend 2500 banen te schrappen, wat neerkwam op ongeveer 10 procent van het totale personeelsbestand. Ook zei Getir toen dat het bedrijf vertrekt uit meerdere Nederlandse steden omdat het aantal bestellingen erg beperkt was. De flitsbezorger was nog wel actief in Amsterdam, Amstelveen, Den Haag, Haarlem, Rotterdam en Utrecht.

Getir zegt zich met het nieuwe besluit beter te kunnen richten op groei in thuismarkt Turkije. Met een investeringsronde is geld opgehaald om verder te investeren in de Turkse tak. De markten waaruit Getir vertrekt, zijn verantwoordelijk voor 7 procent van de wereldwijde omzet. De Amerikaanse onlinesupermarkt FreshDirect, een dochteronderneming van het in 2015 opgerichte bedrijf, blijft wel actief in de VS.

Vorig jaar nam Getir al afscheid van Italië, Spanje en Portugal. Toen waren er ook al berichten in zakenmedia dat het bedrijf een vertrek uit Nederland overwoog. Onlangs meldde de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen dat een vertrek uit Nederland aanstaande was. Het bedrijf zelf wilde toen nog niet reageren op die marktgeruchten.

Getir laat weten dat medewerkers maandag worden geïnformeerd over het vertrek. “Getir wil graag al haar medewerkers bedanken voor hun inzet en bijdrage aan de groei van het bedrijf”, stelt de onderneming in een verklaring.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...