Clicky

zondag 19 mei 2024 - 13:22 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartSchiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

Schiphol ziet drukke eerste dag meivakantie, geen lange rijen

SCHIPHOL – Het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven. De rijen zijn iets langer dan normaal, maar passagiers hoeven volgens haar niet erg lang te wachten.

“Het is druk, maar wel beheersbaar en de sfeer is goed onder passagiers”, zei de woordvoerster zaterdag. De grootste piek lag in de ochtend.

Twee passagiers zijn flauwgevallen, bevestigt de woordvoerster na berichtgeving door RTL Nieuws. Het is volgens haar echter niet vast te stellen of dit met de drukte te maken had. Inmiddels gaat het weer goed met de flauwgevallen passagiers.

De luchthaven meldde deze week een 10 procent drukkere meivakantie te verwachten vergeleken met vorig jaar. Schiphol verwacht dat elke dag gemiddeld ruim 70.000 mensen tijdens de meivakantie vanaf de luchthaven vertrekken.

Personeelstekorten op de luchthaven bij onder meer de beveiliging zorgden twee jaar geleden voor lange rijen tijdens vakantieperiodes. Daardoor misten sommige mensen hun vlucht. Ook ontstonden er opstootjes. Financieel topman Robert Carsouw zei in februari dat de luchthaven veel beveiligers had aangenomen om de chaos van de zomer van 2022 te voorkomen.

Vakbond FNV liet woensdag weten deze meivakantie geen problemen op Schiphol te verwachten. “Je ziet van alle kanten dat er heel veel werk wordt gemaakt door werkgevers om die piek in het voorjaar en de zomer goed door te komen”, zei FNV-bestuurder David van de Geer.

Ook de Koninklijke Marechaussee zei onlangs goed voorbereid te zijn op de drukte tijdens de meivakantie op de luchthaven. Een woordvoerder meldde dat de bezetting “goed gevuld” is. “Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...