Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 21:02 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie op zoek naar meerdere verdachten van plofkraak in Franeker

Politie op zoek naar meerdere verdachten van plofkraak in Franeker

FRANEKER – De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief.

De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt.

De melding kwam kort na de explosie bij de politie binnen. De hulpdiensten, waaronder ook de brandweer en ambulance, zijn uit voorzorg ter plaatse gekomen. Ook is de omgeving ruim afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was rond 07:40 uur afgerond. Daarna is het sporenonderzoek door de FO (Forensische Opsporing) opgestart. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief en wat er buit is gemaakt.

De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. De politie is meteen met een opsporingsonderzoek begonnen. Agenten spreken met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er meerdere personen betrokken waren bij deze plofkraak. Ze zijn mogelijk op meerdere scooters gevlucht via de Kleienburg, meldt de politie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...