Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:06 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan vanwege kanker

Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan vanwege kanker

AMSTERDAM – Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Ze heeft neuskanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant. Een eerdere poging om kankercellen in haar neus te bestrijden was niet succesvol.

“Ik vind het erg raar zelf de publiciteit op te zoeken”, zegt Blok over het interview. “Maar ik wil de regie hebben. Ik zal op een gegeven moment toch weer naar buiten moeten en dan vind ik het een prettig idee dat mensen weten wat het is en hoe ik erin sta. Want het is heel rigoureus wat er moet gebeuren.” Volgens Blok duurt het “een tijd” voor zij een prothese krijgt. “Dus dan is het maar beter als iedereen weet wat er met me aan de hand is.”

De neus van Blok is “van heel dichtbij” bestraald en ook heeft de presentatrice immuuntherapie geprobeerd. Beide behandelingen sloegen niet aan. “Het voelde al niet goed”, zegt ze. “Het stinkt ook een beetje in mijn neus.” Toen Blok te horen kreeg dat een neusamputatie nodig is, was dat “een grote schok” voor haar.

Gezondheid boven alles

“Mijn eerste reactie was: Als dát moet, dan weet ik eigenlijk niet of ik nog wel wil leven”, aldus Blok. Inmiddels kijkt ze daar anders tegenaan. “Nu denk ik: Hup, weg met die kanker. Het was mijn neus of mijn leven. En toen was er geen moment meer waarop ik nog voor mijn neus wilde kiezen.”

Bij de NTR blijft de deur naar Het Sinterklaasjournaal voor Blok “wagenwijd” openstaan, zegt een woordvoerster van de omroep. “We hopen en gaan ervan uit dat ze terugkomt. We denken nu eerst en alleen aan haar herstel, want de gezondheid van Dieuwertje is natuurlijk het allerbelangrijkst.” De NTR noemt de situatie waarin Blok is beland “een hele nare, zware en haast onvoorstelbare”.

Bij het radioprogramma Podium wordt Blok de komende tijd vervangen door Maartje Stokkers, meldt de NTR.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS