Clicky

zondag 5 mei 2024 - 18:45 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVan Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM – Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. “Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden”, zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. “Dat was best slecht geweest.”

Van Praag noemde begin deze maand een terugkeer van Kroes nog onbespreekbaar. “We hadden ons uitvoerig laten inlichten door juristen”, zei hij. “Een algemeen directeur van een beursgenoteerde club kan nu eenmaal niet met voorkennis in aandelen handelen. Of hij dat nu expres of onbewust heeft gedaan maakt dan niet uit. Dat zijn nu eenmaal in strijd met alle regels, waar we ons aan moeten houden.”

Ook Van Praag merkte de afgelopen weken dat veel mensen bij Ajax graag wilden dat Kroes zou terugkeren, in welke vorm dan ook. “We hebben de afgelopen weken opnieuw met juristen om de tafel gezeten”, zei de erevoorzitter van Ajax. “Nu zijn we gelukkig tot deze oplossing gekomen. Nee, ik voel me zeker niet beschadigd. Ik moet doen wat het beste voor Ajax is. Natuurlijk is het niet leuk als mensen in het stadion zingen dat ik moet oprotten. Maar ik was de boodschapper. Die krijgt de schuld. Maar alle leden van de rvc waren het eens met de beslissing om Kroes te schorsen. Gelukkig kunnen we nu verder. Er moet nog veel gebeuren. Er moet nog een nieuwe algemeen directeur komen, of eerst een tijdelijke en we zoeken nog drie commissarissen.”

Kroes is blij dat hij als technisch directeur bij Ajax mag terugkeren. “Ik wilde terug naar Ajax, in welke vorm dan ook”, zei hij. “Het gaat erom dat Ajax er weer bovenop komt. Ik hecht weinig waarde aan een paar streepjes meer of minder op mijn schouder. Ook als technisch directeur kan ik Ajax helpen. Ik ben vrijdag om acht uur op kantoor en kan dan de zaken weer oppakken. Er moet een nieuwe trainer komen en we willen een goede selectie samenstellen. Natuurlijk heb ik er spijt van dat ik vlak voor mijn benoeming nog aandelen van Ajax heb gekocht. Maar ik was mezelf van geen kwaad bewust. Ik heb die aandelen nog steeds en zal ze nooit verkopen. Die zijn voor mijn kinderen.”

Ook voorzitter Ernst Boekhorst van de bestuursraad is blij met de terugkeer van Kroes. “We hebben ons door veel mensen laten voorlichten”, zei hij. “Ook door Louis van Gaal en ook daarom hebben we de rvc verzocht om te onderzoeken of een terugkeer van Kroes mogelijk was. Zowel Kroes als de rvc zijn in het belang van Ajax uit hun schaduw gestapt. Dat doet ons goed.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS