Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 08:04 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsDode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO – Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers “vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien”.

Een woordvoerder van het Japanse leger liet aanvankelijk aan persbureau AFP weten dat één persoon was gered, maar bevestigde later dat de persoon in kwestie daarna alsnog is overleden.

Volgens de krant The Japan Times zijn beide helikopters in de nacht van zaterdag op zondag neergestort tijdens een training. Het contact met de twee SH-60K helikopters, elk met vier bemanningsleden aan boord, ging om respectievelijk 22.38 uur en 23.04 uur (lokale tijd) verloren, vertelde Kihara zondag tijdens een persconferentie die werd uitgezonden op televisie.

Oorzaak nog onbekend

De minister benadrukte dat er geen schepen of vliegtuigen van andere landen in de buurt zijn waargenomen en dat betrokkenheid van buitenaf bij het neerstorten van de helikopters dus onwaarschijnlijk is. “Op dit moment is de oorzaak nog onbekend, maar in de eerste plaats doen we nu ons best om levens te redden,” zei hij.

Het zoeken naar de zeven vermisten gaat dan ook nog door. Bij de zoektocht worden volgens The Japan Times acht legerschepen en vijf vliegtuigen ingezet, plus twee schepen van de Japanse kustwacht.

Eerder incident

In april vorig jaar crashte ook al een Japanse legerhelikopter in zee. Die had toen tien inzittenden aan boord. Zij kwamen allemaal om het leven. Het toestel verdween van de radar tijdens een patrouillevlucht.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS