Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:44 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAuto zakt weg in sinkhole in Venlo

Auto zakt weg in sinkhole in Venlo [+foto]

VENLO – In Venlo is zaterdagmiddag een auto weggezakt in een sinkhole. Volgens omstanders reed de wagen over de Veldenseweg toen daar plotseling een gat van ongeveer 4 bij 5 meter ontstond. De bestuurster kon het onverwacht ontstane gat niet meer ontwijken en reed erin. Het voertuig zakte vervolgens weg. De politie heeft de weg afgezet.

In de auto zaten drie mensen, twee tieners en de bestuurster, die met de schrik vrijkwamen. “We zijn flink geschrokken”, zei de bestuurster. “Ik ben nog steeds aan het trillen.”

Zij had de auto pas zaterdagochtend gekregen en bij de garage opgehaald. Ze was daarom met haar neefje en nichtje, kinderen van haar zus, op de achterbank een ritje gaan maken. Bij het oversteken van een kruising in Venlo zakte de auto opeens weg, zei ze.

“Ik reed er eerst met het linkerwiel in, daarna werd het gat steeds groter. Als je het gat ziet, is er niks wat het wegdek ondersteunt. Geen fijne ervaring, dit!”

Op beelden is te zien dat de auto schuin in het gat met een diepte van ongeveer een meter is weggezakt. Ook liep het voertuig door het incident blikschade op.

Wat het gat heeft veroorzaakt, is niet bekend. Een gealarmeerde sleepdienst is onverrichter zake weer vertrokken. Het was te gevaarlijk om het gestrande voertuig uit het gat te halen. Eerst moet worden bekeken hoe stabiel de omliggende weggedeelten zijn.

Woordvoerders van politie en brandweer konden zaterdagmiddag niet direct informatie over het incident geven.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Singapore Airlines

Singapore Airlines kan claims van “acht cijfers” tegemoetzien

SINGAPORE - Singapore Airlines moet volgens schadedeskundigen vrezen voor forse schadeclaims van passagiers die deze week gewond raakten toen een toestel van de luchtvaartmaatschappij...