Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:18 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelMelkweg|Fritom kiest voor elektrisch met pilot voor duurzame melkcollectie

Melkweg|Fritom kiest voor elektrisch met pilot voor duurzame melkcollectie

BOLSWARD – Melkweg|Fritom, een innovatief transportbedrijf en onderdeel van de Fritom Group, kondigt met trots de aanschaf van een elektrische truck aan om de praktijk van melkverzameling te transformeren. Door middel van een innovatieve pilot met een elektrische truck, waarbij 24/7 en 365 dagen per jaar de melk voor Friesland Campina zal worden gecollecteerd, zal een indrukwekkende besparing van ongeveer 500.000 kg CO2 realiseren.

De elektrische truck, een DAF XD Electric, zal worden geleverd door BSF Leeuwarden, leverancier van DAF trucks en duurzame transportoplossingen. BSF Leeuwarden zal ook de ondersteuning bieden om deze pilot tot een succes te maken.

Deze vooruitstrevende pilot markeert een belangrijke mijlpaal in de inzet van Melkweg|Fritom voor een duurzame toekomst. Als pioniers op het gebied van duurzaam transport heeft de Fritom Group zich al lange tijd ingezet om bij te dragen aan een groenere wereld.

Deze pilot benadrukt het streven van Melkweg|Fritom naar duurzaamheid en milieubehoud. Door gebruik te maken van schone energiebronnen en efficiënte transportmethoden, gaat het bedrijf een positieve impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd de operationele efficiëntie te verbeteren.

“Wij zijn verheugd om te starten met deze pilot”, aldus Ab Doorenbos, Algemeen directeur van Melkweg|Fritom. “Door het gebruik van elektrische voertuigen voor melkcollectie zullen we niet alleen de CO2-uitstoot drastisch verminderen, maar ook een nieuwe standaard zetten voor duurzaamheid in de transportsector. Het doel van de pilot is de randen van de mogelijkheden van elektrisch transport binnen het RMO vervoer op te zoeken. Hierdoor kunnen Melkweg|Fritom, alswel onze opdrachtgever Friesland Campina kennis op doen om de visie voor de toekomst te bepalen.”

Deze pilot is een voorbeeld van de voortdurende inzet van Melkweg|Fritom om innovatieve oplossingen te vinden die de impact op het milieu minimaliseren. Friesland Campina zal ons ondersteunen op dit pad naar een duurzamere toekomst.

Melkweg|Fritom, onderdeel van de Fritom Group, is eind jaren 60 begonnen als kleinschalige, lokaal rijdende melkontvangst. Anno nu is zij uitgegroeid tot een volledige RMO dienstverlener en met 550 tankcontainers actief in intermodaal en internationaal tanktransport.

Als familiebedrijf is Melkweg|Fritom betrokken bij haar collega’s en klanten. De meest innovatieve materialen en automatisering maken onze kernwaarden compleet.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS