Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:46 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVerdachten aangehouden na enorme goudroof op luchthaven Toronto, vrachtwagenchauffeur nog voortvluchtig

Verdachten aangehouden na enorme goudroof op luchthaven Toronto, vrachtwagenchauffeur nog voortvluchtig [+video]

TORONTO – Vijf verdachten zijn opgepakt in Canada na een enorme goudroof een jaar geleden op de luchthaven van Toronto. De politie heeft in totaal negen verdachten in het vizier.

Onder de verdachten zijn twee mensen die voor Air Canada werken of dat eerder deden. Drie zijn er nog voortvluchtig zo is volgens Canadese media woensdag bekendgemaakt.

Het was woensdag precies een jaar geleden dat er uit een vrachthal van Air Canada 6600 goudstaven en een grote hoeveelheid cash geld werden gestolen.

De kostbare lading was net uit Zwitserland gearriveerd op de luchthaven Pearson aan de westrand van Toronto. Het goud en het geld in verscheidene valuta zouden bij elkaar meer dan 16 miljoen euro waard zijn.

De diefstal in de avond werd gepleegd door een man met een vrachtwagen en vervalste papieren. De lading werd door de man in zijn eigen vrachtwagen geplaatst en verdween van de luchthaven als een container met visproducten. Deze 25-jarige man is nog voortvluchtig.

Van de totale buit vond de Canadese politie uiteindelijk slechts goud terug ter waarde van 90.000 Canadese dollar, ruim 61.000 euro. Terwijl de totale goudbuit maar liefst 20 miljoen Canadese dollar, ruim 13,5 miljoen euro waard was, schrijft de Canadese krant Toronto Star. Van het geld ter waarde van 2,5 miljoen Canadese dollar, zo’n 1,7 miljoen euro, werd 430.000 Canadese dollar teruggevonden, ruim 290.000 euro.

Het was volgens de politie een uitermate geraffineerde georganiseerde goudroof, gepleegd door een zeer goed georganiseerde groep criminelen. “Het is een sensationele zaak die mogelijk in een Netflix-serie past”, aldus politiechef Nishan Duraiappah.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS