Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 16:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerInwerken Kroatische buschauffeurs in Limburg lastiger dan gedacht

Inwerken Kroatische buschauffeurs in Limburg lastiger dan gedacht

MAASTRICHT – Het inwerken van de buschauffeurs uit Kroatië die voor Arriva willen gaan werken, blijkt lastiger dan gedacht, zo laat een woordvoerder van de vervoerder weten. Het is nog onduidelijk wanneer de chauffeurs precies beginnen met rijden.

Arriva kreeg eerder dit jaar van de provincie Limburg toestemming om vier Kroatische buschauffeurs die geen Nederlands spreken in te zetten. Volgens eisen van de provincie moet personeel dat in contact komt met reizigers normaal gezien het Nederlands kunnen begrijpen en spreken.

Reden dat Arriva mensen wil laten rijden die daar niet aan voldoen is het personeelstekort, waardoor ritten uitvallen. De chauffeurs spreken wel Engels.

Het was de bedoeling dat de chauffeurs snel aan de slag konden, maar inmiddels wil Arriva niet meer zeggen wanneer dat zal zijn. Dat komt volgens de woordvoerder onder meer doordat het lastiger blijkt dan gedacht om in technisch Engels de bussen van Arriva te leren besturen. Engels waarmee je een praatje kunt maken is niet altijd voldoende om de uitleg goed te begrijpen, vertelt hij.

Daarnaast rijden de chauffeurs van Arriva veel verschillende routes, waardoor ze het gebied goed moeten kennen. Een en ander maakt dat Arriva nu “wat rustiger aan” wil doen met de chauffeurs.

Een van hen gaat niet verder met de opleiding.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met...