Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 14:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsVeilig Verkeer Nederland ontvangt Gouden RAI Wiel

Veilig Verkeer Nederland ontvangt Gouden RAI Wiel

AMSTERDAM – Veilig Verkeer Nederland werd maandagavond tijdens het jaarlijkse Mobiliteitsdiner van RAI Vereniging geëerd met Het Gouden RAI Wiel 2024, een bekroning voor hun decennialange toewijding aan verkeersveiligheid. De prijs werd uitgereikt door Secretaris-Generaal Jan Hendrik Dronkers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) zet zich al ruim 90 jaar in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid in Nederland. Met hun onvermoeibare inzet en innovatieve aanpakken onderscheidt VVN zich als een voorloper in het streven naar een veiliger verkeersomgeving voor iedereen. VVN’s missie: “iedereen veilig over straat” blijkt overduidelijk uit al hun campagnes, educatieve programma’s en lokale initiatieven.

Campagnes met impact

VVN laat het verschil zien, door goed te begrijpen hoe verkeersveiligheid werkt en door specifieke acties te bedenken die passen bij verschillende doelgroepen. Een kleine greep uit de verschillende themacampagnes zijn: MONO, AAN in het donker en Onze scholen zijn weer begonnen.

Activeren van mensen

Bijzonder indrukwekkend is hoe zij zoveel mensen in Nederland kunnen activeren en motiveren om iets te doen onder het mom “Meedoen is makkelijk”. Door middel van bijvoorbeeld een VVN Stickeractie of een VVN Snelheidsmeting sporen ze mensen aan om hun buurt veiliger te maken. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen.

Bekroning van inzet

“De erkenning van Veilig Verkeer Nederland met ‘Het Gouden RAI Wiel 2024’ is een eerbetoon aan hun jarenlange toewijding, innovatie en de tastbare verbeteringen die zij hebben gerealiseerd in de verkeersveiligheid in Nederland”, aldus het juryrapport. “Hun werk is een inspiratiebron en biedt hoop voor een toekomst zonder verkeersslachtoffers. Daarom heeft het Comité van Aanbeveling het hoofdbestuur van Koninklijke RAI Vereniging geadviseerd om ‘Het Gouden RAI Wiel 2024’ toe te kennen aan Veilig Verkeer Nederland.”

het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van mobiliteit. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een bewindspersoon van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het RAI Mobiliteitsdiner, een evenement van RAI Vereniging waar de top van de Nederlandse mobiliteitssector bij elkaar komt om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in de mobiliteit.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling, bestaat uit voorzitters van diverse belangenorganisaties uit de mobiliteit. Naast RAI Vereniging voorzitter Frits van Bruggen hebben in de jury zitting Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Elisabeth Post (bestuursvoorzitter TLN), Marga de Jager (CEO ANWB) en Han ten Broeke (bondsvoorzitter BOVAG).

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

SCHIPHOL - Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller...