Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:15 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartPilotenbond American Airlines ziet piek veiligheidsissues

Pilotenbond American Airlines ziet piek veiligheidsissues

NEW YORK – Een pilotenvakbond van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines Group waarschuwt voor een “aanzienlijke piek” in veiligheids- en onderhoudsgerelateerde problemen bij het bedrijf.

De Allied Pilots Association (APA) noemde “problematische trends” in een memo, waaronder gereedschap zoals een hamer die in de wielkasten van vliegtuigen wordt achtergelaten. Ook ziet de bond een toenemend aantal botsingen tussen vliegtuigen terwijl ze naar de startbaan worden gesleept.

Monteurs laten daarnaast steeds vaker gereedschap en apparatuur rondslingeren op plaatsen waar vliegtuigen binnenkomen. Medewerkers maken ook slordige fouten bij het documenteren van problemen met vliegtuigen in het papierwerk. De bond vraagt piloten extra alert te zijn op taxibanen op drukke luchthavens, waar onervaren verkeersleiders en grondpersoneel werken.

Niet haasten

De vakbond met ongeveer 15.000 piloten roept leden op zich niet te haasten tijdens het uitvoeren van hun werk en zich niet onder druk te laten zetten om iets onveiligs te doen.

“Hoewel de autoriteiten momenteel United Airlines onder de loep nemen, zou dit net zo goed American Airlines kunnen zijn”, stelt de vakbond. United Airlines kwam onlangs in het nieuws, nadat kort na vertrek een wiel van een Boeing 777-200 was gevallen.

American Airlines heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS