Clicky

maandag 27 mei 2024 - 03:01 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël wil reageren op Iran zonder nieuwe oorlog te veroorzaken

Israël wil reageren op Iran zonder nieuwe oorlog te veroorzaken

TEL AVIV – Het Israëlische oorlogskabinet onder leiding van premier Benjamin Netanyahu plant een vergeldingsactie op Iran, maar een die geen nieuwe regionale oorlog zal veroorzaken. Dat meldt het Israëlische nieuwskanaal Channel 12 na afloop van een bijeenkomst maandagmiddag, waar het kabinet zich beraadde over een gepaste reactie na de Iraanse aanval in de nacht van zaterdag op zondag.

Volgens de berichtgeving is er gesproken over meerdere opties, die elk een “pijnlijke vergeldingsactie” richting Iran inhouden. Er zou ook gezocht worden naar een reactie die wel de steun krijgt van de Verenigde Staten.

Volgens een functionaris die de Amerikaanse krant The Washington Post heeft gesproken, heeft Netanyahu aan het leger gevraagd een aantal scenario’s voor aanvallen te presenteren waarmee Israël een signaal zou sturen aan Iran, maar geen dodelijke slachtoffers zou veroorzaken.

Volgens dezelfde bron zou het kunnen gaan om een cyberaanval of een aanval op een industriecomplex. “Iedereen is het erover eens dat Israël moet reageren”, aldus de functionaris aan de Amerikaanse krant. “Hoe te reageren en wanneer te reageren, is de vraag.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...