Clicky

maandag 20 mei 2024 - 07:18 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBloomberg: Tesla gaat meer dan 10 procent van banen schrappen

Bloomberg: Tesla gaat meer dan 10 procent van banen schrappen

AUSTIN – Tesla gaat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen schrappen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een interne email die topman Elon Musk naar het personeel stuurde. Eerder gingen er al geruchten rond over de ontslagronde. De bouwer van elektrische auto’s heeft namelijk al langer last van teruglopende verkoopcijfers.

“Terwijl we het bedrijf voorbereiden op onze volgende groeifase, is het uiterst belangrijk om naar elk aspect van het bedrijf te kijken met het oog op kostenbesparingen en verhoging van de productiviteit”, schrijft Musk in zijn e-mail. Aan het einde van het afgelopen jaar telde Tesla ruim 140.000 personeelsleden, ongeveer 14.000 daarvan worden dus ontslagen.

Vooral het nieuwste model van Tesla, de Cybertruck, verkoopt niet zo goed als gehoopt. Mede daardoor kwam de autobouwer vorige maand met tegenvallende leveringscijfers, die voor het eerst in vier jaar een krimp lieten zien op kwartaalbasis. Ook heeft Tesla te kampen met felle concurrentie op de grote Chinese automarkt. Zo was concurrent BYD in het laatste kwartaal van afgelopen jaar zelfs de grootste verkoper van elektrische auto’s ter wereld.

Tesla heeft fabrieken, zogeheten Gigafactories, in de Verenigde Staten, China en Duitsland. Vorig jaar produceerden die samen ruim 1,8 miljoen auto’s, 33 procent meer dan een jaar eerder.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...