Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerGeen vrachtwagens en aanhangers op Markerwaarddijk (N307) vanwege harde wind

Geen vrachtwagens en aanhangers op Markerwaarddijk (N307) vanwege harde wind

LELYSTAD – De Markerwaarddijk (N307) tussen Lelystad en Enkhuizen is maandag dicht voor vrachtwagens en voertuigen met een aanhanger, zoals vaker gebeurt als het hard waait. Weggebruikers kunnen omrijden via Amsterdam.

Naar verwachting blijft de verbindingsweg tussen Lelystad en Enkhuizen nog tot 22.00 uur afgesloten voor vrachtwagens en aanhangers.

In Friesland worden bruggen beperkt bediend vanwege de harde wind. De bruggen gaan alleen open als de weersomstandigheden dat toelaten, staat in de scheepvaartberichten van Rijkswaterstaat. Ook op andere plekken, zoals op de Vecht en de Eem in Utrecht, worden de bruggen tijdelijk niet bediend. Rijkswaterstaat denkt niet dat het nodig is om de stormvloedkeringen langs de kust en in het Zwarte Meer bij Kampen te sluiten om de storm.

Maandagmiddag trekken zware regenbuien over het land, die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en zware windstoten. In het IJsselmeergebied kunnen windstoten voorkomen van 75 tot 100 kilometer per uur, waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft voor heel Nederland code geel afgegeven.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS