Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 06:45 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

Rutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

DEN HAAG – Nederland veroordeelt de aanvallen van Iran op Israël “ten zeerste”, zegt premier Mark Rutte. “Verdere escalatie dient te worden voorkomen”, schrijft hij op X. Rutte noemt de situatie in het Midden-Oosten “zeer zorgwekkend”.

“Eerder vandaag is door Nederland en andere landen aan Iran luid en duidelijk de boodschap afgegeven af te zien van een aanval op Israël.”

Namens Nederland heeft demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) er eerder zaterdag bij haar Iraanse ambtgenoot Hossein Amir-Abdollahian op aangedrongen Israël niet aan te vallen.

Rutte heeft zaterdagavond met Bruins Slot en defensieminister Kajsa Ollongren contact gehad over de recente ontwikkelingen. “We blijven de ontwikkelingen zeer nauwlettend volgen”, zegt hij op X.

“Nederland houdt de huidige situatie nauwlettend in de gaten, mede vanwege onze militaire aanwezigheid in de regio”, voegt Ollongren daar op X aan toe. Zo neemt het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Tromp momenteel deel aan de door Amerikanen geleide missie Prosperity Guardian in de Rode Zee. Het schip ondersteunt daar ook de EU-operatie Aspides.

LEES OOK
KPN: L-mobi-klanten hebben een maand tijd voor houden 06-nummer

De Israëlische ambassadeur in Nederland, Modi Ephraim, bedankt Rutte voor zijn reactie op X. “De Nederlandse steun is voor ons heel belangrijk.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×