Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 07:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIran lanceert ook raketten richting Israël

Iran lanceert ook raketten richting Israël

TEL AVIV – Behalve drones heeft Iran ook raketten gelanceerd richting Israël, meldt de Israëlische nieuwszender Channel 12 TV. Raketten vliegen veel sneller dan drones. Ook de Iraanse Revolutionaire Garde, het militaire elitekorps van Iran, maakt melding van “drones en raketten”.

Volgens Channel 12 TV heeft Iran in totaal ongeveer honderd drones en raketten gelanceerd. Sommige daarvan zouden al zijn neergehaald boven Syrië en Jordanië.

In een verklaring op de Iraanse staatstelevisie zegt de Revolutionaire Garde dat de aanval “een antwoord is op de misdaden die zijn begaan door het zionistische regime, inclusief de aanval op het consulaat”.

Met dat laatste verwijst het korps naar de aanval van Israël op een Iraanse diplomatieke post in Damascus begin april. De Revolutionaire Garde noemt de aanval “True Promise”, of “Ware Belofte”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...