Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 04:13 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIran lanceert ook raketten richting Israël

Iran lanceert ook raketten richting Israël

TEL AVIV – Behalve drones heeft Iran ook raketten gelanceerd richting Israël, meldt de Israëlische nieuwszender Channel 12 TV. Raketten vliegen veel sneller dan drones. Ook de Iraanse Revolutionaire Garde, het militaire elitekorps van Iran, maakt melding van “drones en raketten”.

Volgens Channel 12 TV heeft Iran in totaal ongeveer honderd drones en raketten gelanceerd. Sommige daarvan zouden al zijn neergehaald boven Syrië en Jordanië.

In een verklaring op de Iraanse staatstelevisie zegt de Revolutionaire Garde dat de aanval “een antwoord is op de misdaden die zijn begaan door het zionistische regime, inclusief de aanval op het consulaat”.

Met dat laatste verwijst het korps naar de aanval van Israël op een Iraanse diplomatieke post in Damascus begin april. De Revolutionaire Garde noemt de aanval “True Promise”, of “Ware Belofte”.

LEES OOK
Dick Schoof moet premier van nieuw rechts kabinet worden
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×