Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNog een slachtoffer steekpartij Sydney overleden, totaal 7 doden

Nog een slachtoffer steekpartij Sydney overleden, totaal 7 doden

SYDNEY – Een slachtoffer van de steekpartij zaterdag in Sydney is aan haar verwondingen bezweken. Daarmee komt het dodental op zeven, de dader meegerekend. Een jong kind van de overleden vrouw is een van de zeven ernstig gewonden.

Een bij de politie onbekende man stak in een druk winkelcentrum in de wijk Bondi Junction in op mensen. Hij is door de politie doodgeschoten. De politie tast nog in het duister over de identiteit en het motief van de dader. De federale politie, die van deelstaat New South Wales en de veiligheidsdienst ASIO zijn druk bezig te achterhalen wie hij was. Hij droeg groene sportkleren met een korte broek en de politie heeft geen enkele aanwijzing over wat de man bezielde.

Hij werd in het winkelcentrum neergeschoten door een politieagente. Premier Anthony Albanese prees haar als een held, die “met uitermate veel moed het terrein betrad, mogelijk met gevaar voor eigen leven, en die met haar optreden zonder twijfel levens heeft gered”. De premier waarschuwde niet te gaan speculeren over motieven, want dat is volgens hem niet behulpzaam.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...