Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:04 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

Luchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

SYDNEY/KEULEN – Enkele luchtvaartmaatschappijen mijden het luchtruim van Iran uit bezorgdheid over oplopende spanningen met Israël. De Australische maatschappij Qantas leidt vluchten tussen Londen en Perth om. Ook Lufthansa en dochterbedrijf Austrian Airlines kiezen andere routes die niet over Iran gaan.

Israël houdt rekening met een directe aanval van Iran, die volgens bronnen van persbureau Bloomberg dit weekend zou kunnen plaatsvinden. Qantas zei daarop vluchten tussen Australië en het Verenigd Koninkrijk aan te passen “gezien de situatie in delen van het Midden-Oosten”.

Lufthansa en Austrian Airlines hebben hun vluchten naar Teheran onlangs opgeschort. Nu gebruiken ze ook het Iraanse luchtruim niet meer.

KLM vloog al niet van en naar Iran. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij houdt de situatie in Iran en Israël voortdurend in de gaten en beoordeelt deze.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...