Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 06:33 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsBronnen: Israël houdt rekening met Iraanse aanval binnen 48 uur

Bronnen: Israël houdt rekening met Iraanse aanval binnen 48 uur

TEL AVIV -Israël houdt rekening met een aanval van Iran binnen 48 uur, meldt persbureau Bloomberg op basis van personen met informatie van westerse inlichtingendiensten. Een dergelijke aanval kan leiden tot een grote oorlog in het Midden-Oosten.

De bronnen mogen officieel niet in het openbaar over de kwestie spreken. De spanningen tussen Israël en Iran zijn opgelopen na een luchtaanval op het terrein van de Iraanse ambassade in Syrië.

Bij die aanval op 1 april stierven zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde, onder wie twee generaals. Iran houdt Israël verantwoordelijk en heeft sindsdien met vergelding gedreigd.

De Verenigde Staten noemen de Iraanse dreigementen met represailles tegen Israël “reëel.” Maar het Witte Huis wilde niet zeggen of de Amerikaanse regering een Iraanse aanval als “ophanden zijnde” beschouwt.

Ook was er geen commentaar op de vraag of de Verenigde Staten zouden helpen bij het neerschieten van Iraanse raketten die op Israël worden afgevuurd. Washington zou er in ieder geval voor zorgen dat de Israëli’s “hebben wat ze nodig hebben en dat ze in staat zijn om zichzelf te verdedigen”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...