Clicky

zondag 19 mei 2024 - 16:57 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartRolf Habben Jansen, CEO Hapag-Lloyd, treedt toe tot RvC Royal Schiphol Group

Rolf Habben Jansen, CEO Hapag-Lloyd, treedt toe tot RvC Royal Schiphol Group

SCHIPHOL – Rolf Habben Jansen is toegetreden tot de raad van commissarissen (RvC) van Royal Schiphol Group. Habben Jansen volgt Mikael Olsson op, die per 11 april 2023 aftrad. De aandeelhouders van Schiphol Group benoemden Habben Jansen op de algemene vergadering van aandeelhouders op 9 april jongstleden voor een periode van vier jaar.

Rolf Habben Jansen is sinds 2014 CEO van Hapag-Lloyd AG, een van ’s werelds grootste containerrederijen. Voordat hij CEO van Hapag-Lloyd AG werd, was hij vijf jaar CEO van Damsco, destijds de expeditiedivisie van de Maersk Group. Ook daarvoor is logistiek en transport de rode draad in zijn loopbaan, met functies bij onder meer DHL, Danzas AG en Royal Nedlloyd Group.

De rvc droeg Habben Jansen voor vanwege zijn ruime ervaring als CEO van grote internationale bedrijven. Zijn kennis en ervaring in de internationale scheepvaartlogisitiek sluiten goed aan op de complexiteit van de luchtvaart in het algemeen en Schiphol in het bijzonder. Ook zijn er veel overeenkomsten tussen scheepvaart en luchtvaart ten aanzien van duurzaamheid, het tempo daarvan en de omslag die de sectoren daarin moeten maken.

Robert Jan van de Kraats treedt af

Robert Jan van de Kraats trad 9 april 2024 na negen jaar af als rvc-lid. Hij is opgevolgd door Chris Figee, die vorig jaar voor vier jaar werd benoemd. Van de Kraats bleef een jaar langer aan voor een goede overdracht. De rvc spreekt grote dank uit voor de bijdrage en inzet van Robert Jan van de Kraats.

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...