Clicky

maandag 27 mei 2024 - 22:00 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLufthansa vliegt langer niet op Teheran vanwege spanningen Iran-Israël

Lufthansa vliegt langer niet op Teheran vanwege spanningen Iran-Israël

BERLIJN – De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegt langer niet op Teheran. Onlangs werden de vluchten naar de Iraanse hoofdstad al tijdelijk opgeschort “door de huidige situatie in het Midden-Oosten”. Toen was nog de hoop dat de vluchten na donderdag hervat konden worden, maar nu zegt Lufthansa zeker tot en met zaterdag niet naar Iran te vliegen.

De spanningen tussen Iran en Israël zijn de laatste tijd toegenomen. Na een vermoedelijke Israëlische aanval op de Iraanse ambassade in Syrië begin april, heeft de Iraanse regering verschillende bedreigingen geuit aan Israël. In reactie daarop verklaarde Israël dat het een mogelijke Iraanse aanval op zijn grondgebied niet onbeantwoord zou laten.

De veiligheid van passagiers en bemanningsleden heeft altijd de hoogste prioriteit, schrijft Lufthansa in een verklaring.

De maatschappij vertrouwt niet alleen op beoordelingen van de Duitse overheid, maar evalueert ook zelf de huidige veiligheidssituatie en neemt vervolgens eigen beslissingen, onderstreept de maatschappij verder. Het Nederlandse KLM vliegt niet op de Iraanse hoofdstad.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS