Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:04 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesStena Line verwerft aandelen in Africa Morocco Link

Stena Line verwerft aandelen in Africa Morocco Link

ROTTERDAM – Stena Line heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van 49 procent van de aandelen van de Marokkaanse ferrymaatschappij Africa Morocco Link (AML).
AML, gevestigd in Tanger, exploiteert een ferry route tussen Tanger Med en Algeciras. Deze zomer lanceert het bedrijf ook een nieuwe hogesnelheidsroute tussen Tanger Ville en Tarifa. De huidige route is beschikbaar voor zowel vracht als passagiers. De nieuwe route wordt een route voor uitsluitend passagiers met of zonder voertuig.

Een route vol kansen

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe zakelijke kansen die ons op de lange termijn duurzaam en veerkrachtig maken. De Straat van Gibraltar is een strategische locatie voor passagiers die reizen tussen Afrika en Europa en daarnaast voor de wereldwijde handel. Deze routes, hun havens en de omliggende industrieën zijn in ontwikkeling en zullen naar verwachting een gezonde groei van de vrachtmarkt in de komende tien jaar stimuleren. Het is een enerverend gebied om in te opereren.” zegt Niclas Mårtensson, CEO bij Stena Line.

De overeenkomst moet nog worden goedgekeurd door de Marokkaanse autoriteiten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...