Clicky

maandag 20 mei 2024 - 01:52 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNetanyahu: Israël bereidt zich voor op strijd in andere gebieden

Netanyahu: Israël bereidt zich voor op strijd in andere gebieden

TEL AVIV – Volgens premier Benjamin Netanyahu bereidt Israël zich voor op de strijd in andere gebieden dan Gaza. Tijdens een bezoek aan een luchtmachtbasis zei hij dat het leger zich opmaakt om “aan de veiligheidsbehoeften te voldoen van Israël, zowel op defensief als offensief vlak”.

Daarmee lijkt de premier te verwijzen naar de dreiging van een Iraanse aanval op Israëlisch grondgebied. Volgens Amerikaanse bronnen zou zo’n aanval “op handen zijn” en zou die een van de komende dagen kunnen plaatsvinden.

“We bevinden ons midden in een oorlog in Gaza die met volle kracht voortduurt”, zei Netanyahu. “Bovendien gaan we door met onophoudelijke inspanningen om onze gijzelaars terug te krijgen. Maar we bereiden ons ook voor op uitdagingen op andere fronten.”

Simpel principe

De premier zei “een simpel principe” te hanteren. “Als iemand ons aanvalt, slaan we terug.” Eerder gaf de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israël Katz, aan dat Israël na een Iraanse aanval zal terugslaan met aanvallen op Iraans grondgebied.

De spanning tussen de twee aartsvijanden liep op nadat Israël begin deze maand twee Iraanse generaals doodde bij een aanval op een Iraanse diplomatieke post in Damascus, de hoofdstad van Syrië.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN - Op verschillende plekken zorgen blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor. Zo is een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen...